Καταπολεμήστε τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου με τη Θεραπεία-coMra®

Οι δύο συχνότερες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου είναι η Ελκώδης Κολίτιδα (ΕΚ) και η Νόσος Crohn (ΝΚ), οι οποίες διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους παρ’ όλο που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Η ΕΚ συνήθως προσβάλλει το εσωτερικό τοίχωμα (βλεννογόνο) του παχέος εντέρου, ενώ η ΝΚ μπορεί να προσβάλλει όλο τον πεπτικό σωλήνα και πάχος του εντέρου και συχνά εντοπίζεται αποσπασματικά στο λεπτό έντερο. Τα σαφή αίτια που προκαλούν τις γαστρεντερικές φλεγμονές δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα στην κλασσική ιατρική και η πιο γνωστή θεωρία αφορά την υπερβολική απάντηση του ανοσοποιητικού σε εχθρικά μικρόβια του εντέρου. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας το σύμπτωμα και μόνο δεν είναι αρκετό για τα κατάλληλα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Συμπτώματα, Φάρμακα και Παρενέργειες
Κάποια από τα συνήθη συμπτώματα που διαφέρουν ανά ασθενή και περίπτωση, περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο, διάρροια, απώλεια βάρους, σιδηροπενική αναιμία, αλλά και πληθώρα άλλων συμπτωμάτων από άλλα όργανα του σώματος. Η κλασσική ιατρική προσέγγιση αποτελείται από φαρμακευτικές ή χειρουργικές επεμβάσεις αναλόγως της κλινικής εικόνας και φυσικά διαιτητικές προσαρμογές. Δυστυχώς, η συνταγογράφηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (αμινοσαλικυλικά και κορτικοστεροειδή) μπορεί να μειώσει κάποια συμπτώματα αλλά τα φάρμακα αυτά έχουν μια σειρά από παρενέργειες. Για παράδειγμα, κάποια αμινοσαλικυλικά, έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στους νεφρούς και το πάγκρεας, ενώ τα κορτικοστεροειδή, στις καλύτερες των περιπτώσεων με οίδημα, νυχτερινές εφιδρώσεις, αϋπνία, κ.α. Τα ανοσοκατασταλτικά έχουν επίσης σοβαρές παρενέργειες, οι δε χειρουργικές επεμβάσεις έχουν αρκετές επιπλοκές με τις οποίες δυστυχώς ο ασθενής καλείται να μάθει να ζει με αυτές (ΕΚ: ήπια ακράτεια, επεισόδια φλεγμονής του ρεζερβουάρ,κ.α., ΝΚ ανάλογα με την περιοχή: απόφραξη, ακράτεια, συρίγγια ή αποστήματα, κ.α.).

Μη Τοξική και Μη Επεμβατική Προσέγγιση!
Εκτός από συγκεκριμένη διατροφική προσαρμογή και άσκηση για τη μείωση του στρες – και κυρίως κολύμβηση που διεγείρει την πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό -, υπάρχει ακόμη μία φυσική, μη επεμβατική και μη τοξική θεραπευτική προσέγγιση στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, η Θεραπεία-coMra®. Οι τέσσερις θεραπευτικές της ακτινοβολίες έχουν αποδεδειγμένα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, κυρίως το χαμηλής έντασης, ή κρύο λέιζερ, και ο υπέρηχος.

Κλινικές έρευνες της διεθνούς βιβλιογραφίας από τη δεκαετία του 1960 έχουν αποδείξει ότι το κρύο λέιζερ μειώνει τη φλεγμονή, η οποία είναι το κυρίως σύμπτωμα αλλά και επιπλοκή των νόσων της ΕΚ και ΝΚ. Το κρύο σχεδόν υπέρυθρο λέιζερ της Θεραπείας-coMra® είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό δεδομένου ότι διεισδύει στα μιτοχόνδρια του κυττάρου και ενεργοποιεί μία σειρά χημικών διαδικασιών παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP) που είναι το απαραίτητο συστατικό και «καύσιμο» του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Σαν αποτέλεσμα, η παροχή αυξημένης ΑΤΡ στα κατεστραμμένα κύτταρα τα ενεργοποιεί και τα θέτει σε λειτουργία για γρήγορη επούλωση. Ταυτόχρονα, ενεργοποιεί την αύξηση των φλεγμονωδών μεσολαβητών, όπως των ουδετερόφιλων, μακροφάγων και λεμφοκυττάρων, και έτσι επιταχύνει και καταπολεμά τη φλεγμονώδη διαδικασία. Με τη μείωση της φλεγμονής, η επένδυση του εντέρου είναι λιγότερο επιδεινούμενη και ως εκ τούτου επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Η αγωγές της Θεραπείας-coMra® για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου είναι εύκολες στην εφαρμογή από τον ιδιώτη στο σπίτι αλλά και τον επαγγελματία στο ιατρείο, και διαρκούν από 20 έως 40 λεπτά ημερησίως. Για περισσότερες πληροφορίες αναφερθείτε στον Οδηγό Χρήσης/τμήμα Γαστρεντερολογίας, ο οποίος είναι διαθέσιμος για κατέβασμα από τον σύνδεσμο «Οδηγοί Χρήσης» στην ιστοσελίδα μας. 🙂

Αποδεδειγμένα εφικτή η αναγέννηση του χόνδρου!

Η αναγέννηση είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού μέσω της οποίας ο ζωντανός ιστός ουσιαστικά ανταποκρίνεται σε σχεδόν οποιαδήποτε εξωτερική φυσική ή χημική επίδραση που θέτει το σύστημα εκτός ισορροπίας. Με άλλα λόγια, ενεργοποιείται μια αυτόματη διαδικασία μέσω της οποίας επιδιορθώνονται και επουλώνονται κατεστραμμένοι ιστοί. Η Θεραπεία-coMra® και οι τέσσερις θεραπευτικές της ακτινοβολίες ενεργοποιούν ορισμένα βασικά κομμάτια αυτής της αναγεννητικής ιστικής διαδικασίας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Για να κατανοήσουμε πώς γίνεται αυτό, ας δούμε τα βασικά της διαδικασίας. Ο χόνδρος είναι ένας συνδετικός ιστός που εντοπίζεται σε διάφορα μέρη του σώματος – αυτιά, σπονδύλους, μύτη, αγκώνα, θωρακικό κλωβό και αρθρώσεις (ο λεγόμενος αρθρικός χόνδρος). Υπάρχουν τρία είδη χόνδρων: ο ελαστικός, ο ινώδης και ο υαλώδης χόνδρος, ο οποίος είναι ο ανθεκτικότερος όλων και αποτελεί το σημαντικότερο ανατομικό στοιχείο των αρθρώσεων. Ο ρόλος του είναι να προστατεύει τα οστά από το να έρχονται σε επαφή και να φθείρονται και η πιο συνηθισμένη ασθένεια που σχετίζεται με το χόνδρο είναι η αρθρίτιδα. Πιο κάτω, στην αριστερή ακτινογραφία βλέποουμε ένα υγιές γόνατο όπου ο χώρος μεταξύ των οστών υποδεικνύει έναν υγιή αρθρικό χόνδρο, ενώ στη δεξιά ακτινογραφία βλέπουμε ένα αρθριτικό γόνατο και η απώλεια του χώρου μεταξύ των οστών υποδεικνύει σοβαρό πρόβλημα στην άρθρωση.

Arthritis

Ο αρθρικός χόνδρος αποτελείται από τα χονδροκύτταρα, τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς, και την Εξωκυττάρια Θεμέλια Ουσία (ECM), ή Εξωκυττάρια Μήτρα που αποτελείται από νερό (70 έως 80%), πρωτεογλυκάνες και ινιδικές πρωτεϊνες. Το «πρόβλημα» με τον χόνδρο είναι ότι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους ζωντανούς ιστούς, δεν διαρρέεται από αιμοφόρα αγγεία, δεν αποτελεί μέρος του λεμφικού συστήματος και δεν υπάρχουν σε αυτόν νεύρα. Ως αποτέλεσμα, η θρέψη του χόνδρου δεν είναι τόσο γρήγορη όσο σε άλλους ιστούς που έχουν αιμοφόρα αγγεία, παρ’ όλα αυτά είναι εφικτή. Η φυσική διαδικασία θρέψης του χόνδρου γίνεται με διάχυση που επιταχύνεται με τη πίεση του χόνδρου.

Μία από τις λύσεις της αναγεννητικής ιατρικής για την αναγέννηση των χόνδρων δόθηκε με την ακτινοβολία λέιζερ μέσω της οποίας ελέγχονται κάποιοι λανθάνοντες πόροι της κυτταρικής παροχής και του κυτταρικού μεταβολισμού των δομών του χόνδρου. Πιο συγκεκριμένα, διεθνείς μελέτες καταδεικνύουν ότι η ακτινοβολία των χαμηλής έντασης λέιζερ, όπως αυτό της θεραπείας-coMra®, επιτρέπει φυσικές και χημικές τροποποιήσεις στην Εξωκυττάρια Μήτρα που είναι υπεύθυνη και προάγει την πρόσφυση και πολλαπλασιασμό των χονδροκυττάρων και ουσιαστικά τη δημιουργία εκ νέου χονδρικού ιστού. (Sobol, Shekhter, Guller, Baum, & Baskov, 2011).

Το βασικό πλεονέκτημα της ακτινοβολίας λέιζερ είναι η ενεργοποίηση των αντιδράσεων που οδηγούν στο «γέμισμα» των ελαττωματικών χόνδρων με υαλώδη ιστό. Οι βασικοί βιολογικοί μηχανισμοί αυτών των αντιδράσεων είναι η διέγερση της διαφοροποίησης των ανώριμων και βλαστικών κυττάρων, και η αύξηση της συσσώρευσης των συστατικών της Εξωκυττάριας Μήτρας από τα χονδροκύτταρα του υαλώδους χόνδρου. Επιπλέον, η ακτινοβολία λέιζερ βοηθά ως ένα βαθμό στην αποδιαφοροποίηση των ώριμων χονδροκυττάρων για την αναζωογόνηση του ιστικού κυτταρικού πληθυσμού, και στην ανάκτηση της ικανότητάς τους να διαιρούνται και να αποκαταστούν τον χαμένο όγκο του ιστού.

Η θεραπεία-coMra® μέσω της ακτινοβολίας λέιζερ ενεργοποιεί την πλειονότητα αυτών των αντιδράσεων που έχουν ως αποτέλεσμα τις αλλαγές στην Εξωκυτταρική Μήτρα του χόνδρου και κατά συνέπεια τη διέγερση της αναγεννητικής του διαδικασίας. Η θεραπεία-coMra® συνδυάζει 4 ακτινοβολίες με αναγλητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και στηρίζει τον οργανισμό μας και τοπικά (εκεί που υπάρχει πόνος και ανάγκη θεραπείας), αλλά και συστημικά (ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και τη σωματική βιοδιέγερση).

Βιβλιογραφία
Sobol, Ε., Shekhter, Α. Guller, Α., Baum, Ο., & Baskov, Α. (2011). Laser-induced regeneration of cartilage, Journal of Biomedical Optics, 16(8).

Προλάβετε ή θεραπεύστε την οστεοπόρωση με τη Θεραπεία-coMra®

Η οστεοπόρωση είναι μια συνηθισμένη πάθηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Είναι μία πάθηση που κάνει τα οστά λιγότερο συμπαγή, δλδ πορώδη, αραιά και πιο εύθραυστα, εκθέτοντας το σκελετό σε κίνδυνο καταγμάτων. Οι περιοχές του σκελετού στις οποίες εμφανίζονται συχνότερα οστεοπορωτικά κατάγματα είναι η σπονδυλική στήλη, τα ισχία, τα πλευρά και οι καρποί. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα προκαλούν όχι μόνο πόνο και δυσκινησία, αλλά σε μεγάλης ηλικίας ασθενείς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως η ανάπτυξη λοιμώξεων αναπνευστικού ή ουροποιητικού λόγω της αδυναμίας άμεσης κινητοποίησης.

Η Θεραπεία-coMra® έχει δράσει αποτελεσματικά σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης, δεδομένου ότι τα οστά ΔΕΝ είναι στατικά, αλλά ΟΥΤΕ και αδρανή. Υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία μεταβολισμού και αναδιαμόρφωσης των οστών μέσω των οστικών κυττάρων που βρίσκονται μέσα στα οστά, τα οποία είναι ΕΝΕΡΓΑ και συνεχώς απομακρύνουν οστίτη ιστό από το σκελετό (οστική αποδόμηση) και τον αντικαθιστούν με νέο οστίτη ιστό (οστεοποίηση). Στη διαδικασία αυτή, το ασβέστιο των οστών αυξάνεται και μειώνεται σε μια φυσιολογική ισορροπία, η οποία όταν διαταράσσεται δημιουργείται η οστεροπόρωση.

Η Θεραπεία-coMra® ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ τις πολύπλοκες διεργασίες για την επίτευξη του σωστού ρυθμού της ανάπτυξης και διαφοροποίησης των οστών μέσω των 4 θεραπευτικών ακτινοβολιών της – Χαμηλής έντασης Λέιζερ, Φωτοθεραπεία (LEDs), Μαγνητικό πεδίο, και Χαμηλής έντασης υπέρηχο. Οι 4 αυτές ακτινοβολίες δρουν συνεκτικά, ενεργοποιώντας τις μεταβολικές διαδικασίες των οστών, δεδομένου ότι η κύρια δράση των ακτινοβολιών αυτών γίνεται σε κυτταρικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, η Θεραπεία-coMra® βοηθάει στην εξισορρόπηση της διαταραγμένης διαδικασίας αναδιαμόρφωσης των οστών, επιβραδύνοντας και αναστρέφοντας την οστεοπόρωση.

Ένα από τα παραδείγματα της αποτελεσματικότητας της Θεραπείας-coMra® στην αντιμετώπιση οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση, είναι μία 63χρονη γυναίκα. Για πάνω από 50 χρόνια υπέφερε από σκολίωση στο κάτω μέρος της πλάτης, με αποτέλεσμα την πλάγια κλίση των γοφών και άνισο μήκος ποδιών, με κλίση του κορμού στα δεξιά. Στα 50 της διεγνώσθη με οστεοπενία και στα 55 της έκανε ολική αρθροπλαστική στο αριστερό της ισχίο. Στα 56 της ξεκίνησαν οι αρθριτικοί πόνοι στη μέση, και αυτή τη φορά το δεξί ισχίο και το δεξί γόνατο.

DXA

Όπως βλέπετε και από τις απεικονίσεις DXA, τον Μάρτιο του 2011 γίνεται διάγνωση οστεοπόρωσης, με μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας (Κεντρομελική DXA) T-Score: -2.5. Για περίπου 11 μήνες η ασθενής ξεκίνησε τη Θεραπεία-coMra® με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο και μέσα στους πρώτους 4 μήνες, η ασθενής είχε αισθητή μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας και ως αποτέλεσμα αυξήθηκε η κινητικότητά της, η αντοχή της και είδε βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου. Τον Φεβρουάριο του 2012 έκανε εκ νέου μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, με T-Score: -2.2. Μέσα σε 11 μόλις μήνες, η οστεοπόρωση βελτιώθηκε σε οστεοπενία!

Είναι αξιοσημείωτη η ανταπόκριση του οργανισμού στη Θεραπεία-coMra®, δεδομένου ότι βοηθά μη τοξικά και μη επεμβατικά στη μείωση της οστικής απώλειας, υποβοηθώντας και στηρίζοντας τον οργανισμό στις ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ του διαδικασίες. 🙂

Εάν πονάτε ακόμη, μάλλον έχετε δοκιμάσει τα πάντα εκτός από τη Θεραπεία-coMra®

Έχετε ποτέ σκεφθεί τί είναι πραγματικά ο πόνος; Μήπως είναι μία έκκληση βοήθειας από το σώμα;

Είτε πρόκειται για ημικρανία, ένα σπασμένο οστό ή ένα χρόνιο αρθριτικό πόνο, κατά βάθος «κλαίμε» από τον πόνο επειδή στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι εκτός ισορροπίας. Τα παυσίπονα, αν και μπορούν να καταστείλουν προσωρινά τον πόνο, δεν κάνουν ουσιαστικά κάτι για να βοηθήσουν την επιδιόρθωση κατεστραμμένων ιστών, την αποκατάσταση ενός επιβαρυμένου νευρικού συστήματος, ή την αναγέννηση επώδυνων οργάνων ή αρθρώσεων.

Οι Τέχνες Ολιστικής Θεραπείας εξελίχθηκαν στο χρόνο ανάλογα με το ρυθμό της κατανόησής μας τόσο για την έννοια της υγείας όσο και για την έννοια της ασθένειας, ωστόσο πάντα ακολουθούσαν τη θεμελιώδη αλήθεια του Ιπποκράτειου Όρκου «…ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω…». Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία από την καταστολή του πόνου μέσω επεμβατικών και επικίνδυνων μεθόδων, και να εστιαστούμε στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών ανακαλύψεων για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών κυττάρων προκειμένου να μπορέσει το σώμα αυτοθεραπευθεί. Με μια σημαντική ανακάλυψη στην ολιστική ιατρική τεχνολογία μπορούμε πλέον να πετύχουμε όχι μόνο διαρκή ανακούφιση από τον πόνο, αλλά και να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να μπορέσει να θεραπεύσει την πηγή του πόνου.

Σημειώστε ότι οι ολιστικές θεραπευτικές μέθοδοι δεν ανταγωνίζονται η μία την άλλη! Αντ’αυτού, εάν χρησιμοποιούνται συνεκτικά έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συνεργικής θεραπευτικής επίδρασης: το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του!

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ιατροβιολογικές έρευνες:

 • για τη δράση των Λέιζερ Χαμηλής Έντασης (LLLT)1,2 κατέδειξαν ότι το συνεκτικό Υπέρυθρο Φως μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο σώμα και άμεσα να αποκαταστήσει το έλλειμμα ενέργειας σε κάθε είδος ασθενούς κυττάρου. Αυτή η επιπλέον ενέργεια όχι μόνο είχε αναλγητικά αποτελέσματα, αλλά επίσης διέγειρε την αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών.
 • Θεραπείες με στατικά και παλμικά Μαγνητικά Πεδία1,2 έδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε παρόμοιο φάσμα περιστατικών και παθήσεων.
 • Θεραπείες με Έγχρωμο Φως (Φωτοθεραπεία)3 έδειξαν ότι αν και δεν διεισδύουν βαθιά μέσα στο σώμα, όπως το Υπέρυθρο Φως ή τα Μαγνητικά Πεδία, τα χρώματα δίνουν την εντολή έναρξης σε μια σειρά νευροχημικών μηνυμάτων που ενεργοποιούν τα βλαστικά κύτταρα προκειμένου να ξεκινήσει η αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών.
 • Τέλος, ο Υπέρηχος Χαμηλής Έντασης4 έχει γίνει γνωστός για δεκαετίες για την ιδιότητά του να προκαλεί μικροσκοπική κίνηση στα κύτταρα και να επιταχύνει τις φυσικές χημικές διεργασίες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, Ρώσοι επιστήμονες πρότειναν την ιδέα της Μαγνητικής-Υπέρυθρης-Λέιζερ Θεραπείας (MIL-Therapy), και έως τη δεκαετία του 1990 συσκευές MIL-Θεραπείας εισήχθησαν στην κλινική πρακτική. Ένας συνδυασμός των δύο Χαμηλής Έντασης Ακτινοβολιών έδειξαν συνεργικές θεραπευτικές επιδράσεις που ξεπέρασαν εκείνες των μεμονωμένων ενεργειών.

Για παράδειγμα, η Θεραπεία MIL5:

 • μείωσε την ανάγκη για αναλγητικά στο 93% των μετεγχειρητικών ασθενών, από τις οποίες το 46% ήταν εντελώς ανώδυνες – χωρίς πόνο δίχως φαρμακευτική αγωγή.
 • Σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γονάτου παρουσιάστηκε 70% μείωση του πόνου μετά από δύο εβδομάδες καθημερινής Θεραπείας-MIL. Μετά από τρεις αγωγές με την Θεραπεία-MIL, 80% των ασθενών με οστεοαρθρίτιδα γόνατος μείωσαν τη χρήση των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονώδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ) κατά 70%.

Πολυάριθμες κλινικές δοκιμές εγκαθίδρυσαν τις Θεραπείες με Λέιζερ Χαμηλής Έντασης ως μια αποδεδειγμένη θεραπευτική μέθοδο σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών – όπως η οσφυαλγία, διάφορες νευροπάθειες, οστεοαρθριτικό πόνο στο γόνατο, για να αναφερθούμε σε μερικές από τις ασθένειες αυτές.

Το 2009 εφευρέθηκε η Θεραπεία-coMra®, η οποία εξέλιξε περισσότερο την έννοια της συνεργικής αλληλεπίδρασης των ακτινοβολιών που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτή η νέα θεραπεία συνδύασε συνεκτικά Λέιζερ Χαμηλής Έντασης, Μαγνητικά Πεδία, Έγχρωμο Φως/Φωτοθεραπεία και Υπέρηχο σε μία συσκευή και επέδειξε μια αξιοσημείωτη και μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο σε χρόνιες ημικρανίες, νευραλγία τριδύμου, ινομυαλγία, έρπητα ζωστήρα και σκλήρυνση κατά πλάκας, για να αναφέρουμε μερικές παθήσεις. Σε περιπτώσεις φυσικής βλάβης στον ιστό όπως μετά από τραυματισμό, χειρουργική επέμβαση ή εκφυλιστικές αλλαγές (όπως οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο) η Θεραπεία-coMra® επέφερε όχι μόνο ανακούφιση από τον πόνο, αλλά επίσης ταχύτερη ανάπλαση των κακώσεων και ανάκτηση της λειτουργίας του πάσχοντος οργάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί η Θεραπεία-coMra® και τί μπορεί να κάνει για τις δικές σας ανάγκες και παθήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας για μία δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία! 🙂

References:
1Martin R. Laser-Accelerated Inflammation/Pain Reduction and Healing. Practical Pain Management. Nov/Dec 2003 3(6):20-25.
2Marovino T. Cold Lasers in Pain Management. Practical Pain Management. Sep/Oct 2004. 4(6):37-42.
3Amber, Dr Reuben, Color Therapy, New York, NY Noble Offset Printers Inc 1983
Anna Cocilovo, Colored Light Therapy: Overview of its History, Theory, Recent Developments and Clinical Applications Combined with Acupuncture, American Journal of Acupuncture, Vol. 27, No.1/2, 1999
4Douglas L. Miller, PhD, Nadine B. Smith, PhD, Michael R. Bailey, PhD, Gregory J. Czarnota, PhD, MD, Kullervo Hynynen, PhD, Inder Raj S. Makin, MD, PhD and Bioeffects Committee of the American Institute of Ultrasound in Medicine, Overview of Therapeutic Ultrasound Applications and Safety Consideration, Journal of Ultrasound in Medicine, April 1, 2012 vol. 31 no. 4 623-634
5Pashkov, B.A. 2004. Biophysics of Quantum Medicine. 2 ed. Moscow

Αγωγή κατά του πόνου της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και άλλων εκφυλιστικών συμπτωμάτων

Το άρθρο αυτό περιγράφει τα αποτελέσματα της χρήσης της Θεραπείας-coMra® σε ένα περιστατικό Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ή αλλιώς γνωστή ως Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Πριν αναφερθούμε στο συγκεκριμένο περιστατικό, ας πούμε λίγα λόγια για την ασθένεια αυτή.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (ΣΚΠ)[1]
Είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Αυτή η καταστροφή διαταράσσει την ικανότητα τμημάτων του νευρικού συστήματος να επικοινωνούν, με αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και συμπτωμάτων, που συμπεριλαμβάνουν τα σωματικά, πνευματικά, και μερικές φορές ψυχιατρικά προβλήματα. Η ασθένεια αυτή παίρνει αρκετές μορφές, και τα συμπτώματα μπορεί να λαμβάνουν χώρα με μεμονωμένες κρίσεις (υποτροπιάζουσες μορφές) είτε να δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου (προοδευτικές μορφές). Μεταξύ των κρίσεων, τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανίζονται τελείως, ωστόσο συχνά εμφανίζονται μόνιμα νευρολογικά προβλήματα, ειδικά καθώς προχωράει η ασθένεια. Προβλήματα με το περπάτημα, την όραση και την ομιλία καθώς και πολύ έντονος πόνος είναι μερικά από τα πιο συνήθη συμπτώματα μεταξύ των ασθενών με ΣΚΠ. Επιθέσεις της ΣΚΠ μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη νευρολογική βλάβη.

Αν και το αίτιο δεν είναι σαφές, πιστεύεται ότι ο υποκείμενος μηχανισμός είναι είτε η καταστροφή από το ανοσοποιητικό σύστημα, είτε η δυσλειτουργία/ανεπάρκεια των κυττάρων που παράγουν μυελίνη. Δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για την ΣΚΠ. Οι θεραπείες επιχειρούν να βελτιώσουν τη λειτουργία μετά από μία κρίση, ή/και για την πρόληψη των νέων κρίσεων. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ΣΚΠ, αν και είναι μετρίως αποτελεσματικά, μπορεί να έχουν παρενέργειες και να μην γίνονται καλά ανεκτά.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Η Θεραπεία-coMra® είναι μία θεραπευτική προσέγγιση με τεράστιες δυνατότητες στη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, λόγω της πλήρους απουσίας τυχόν αρνητικών παρενεργειών, καθώς και της αποδεδειγμένης νευροπροστατευτικής δράσης των χαμηλής έντασης ακτινοβολιών της.

Η συμμετέχουσα στη μελέτη είναι μία 50χρονη γυναίκα από την Νότια Αφρική, η Cheryl Terblanche. Υπήρχαν υπόνοιες ότι η Cheryl είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 1998, και στη συνέχεια και πάλι το 1999. Διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας τον Μάιο του 1999, από τον Ιατρό Brian Keyes, Καθηγητή Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Groote Schuur στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Είχε κατά μέσο όρο 1 με 2 υποτροπές το χρόνο από τότε, ως επί το πλείστον με αποτέλεσμα μόνιμες νευρολογικές βλάβες.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τον Αύγουστο του 2010, τα συμπτώματα ΠΡΙΝ τη Θεραπεία-coMra® ήταν τα εξής:

 • Χρόνιοι – συνεχείς πόνοι στα άκρα (χέρια και πόδια) και το πρόσωπο
 • Οξύς πόνος – αιφνίδιες κρίσεις στα χέρια, το πρόσωπο και την πλάτη
 • MS-Hug (έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα), μούδιασμα, αίσθηση τρυπήματος από καρφίτσες και βελόνες, πόνος στο δέρμα
 • Κώφωση στο αριστερό αυτί, θαμπή όραση
 • Κόπωση (χωρίς ενέργεια), απώλεια της μυϊκής δύναμης και στα δύο χέρια – δεν μπορούσε να τελειώσει το πλύσιμο των πιάτων
 • Δυσκολία στο περπάτημα, απώλεια της ισορροπίας, χρειαζόταν μπαστούνι
 • Αδυναμία να αφομοιώσει σωστά την τροφή, πνιγμός
 • Αρθρίτιδα και περιορισμένη κίνηση στις αρθρώσεις του αριστερού χεριού
 • Καρδιακή πάθηση – στεφανιαία και φλεβοκομβική ταχυκαρδία (IST)
 • Υψηλή αρτηριακή πίεση (σχετική με ΣΚΠ)
 • Υψηλή έκκριση χολής από την χοληδόχο κύστη

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΙΝ από τη Θεραπεία-coMra®
Η Cheryl συμμετείχε σε μία «τυφλή» κλινική μελέτη για ένα φάρμακο κατά της ΣΚΠ από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2010. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2010 συμμετείχε σε μια «ανοικτή» κλινική μελέτη. Έπαιρνε Καρβαμαζεπίνη και Αμυτριπτυλίνη για τον πόνο του δέρματος, μια ποικιλία φαρμάκων για την υπέρταση και βήτα-αναστολείς για την καρδιά, καθώς και μορφίνη μία φορά την εβδομάδα για τον πόνο. Συνολικά, έπαιρνε 8 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα και ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

ΑΓΩΓΗ Θεραπείας-coMra®
Η Cheryl ξεκίνησε Θεραπείες-coMra® στο σπίτι της τον Σεπτέμβριο του 2010, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Καθηγητή Heckman του Νοσοκομείου Groote Schuur, στο Κέιπ Τάουν.

Η ΣΚΠ είναι μία συστημική ασθένεια, και για το λόγο αυτό την αντιμετωπίζουμε κι εμείς συστημικά. Αυτό σημαίνει πως το Πρωτόκολλο που ακολουθείται αντιμετωπίζει συνολικά τον οργανισμό μας με μία εκτενή προσέγγιση αγωγών coMra® καθημερινής διάρκειας 1 ώρας και 39 λεπτών. Το Πρωτόκολλο αυτό είναι η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ 10, όπως απεικονίζεται στον Οδηγό Χρήσης. Το Πρωτόκολλο αυτό εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας ως εξής:

Πρωί: Αγωγή Γενική 5 για το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα
Μεσημέρι Α: Αγωγή Γενική 3, πολύ σημαντική μη επεμβατική αγωγή ακτινοβόλησης του αίματος. Με άλλα λόγια, αυξάνεται η δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου του αίματος. Αυτή η Αγωγή είναι σημαντική για λοιμώξεις (γρίπη, κρυολογήματα, κλπ)
Μεσημέρι Β: Αγωγή Καρδιολογία 2 για την καρδιά (ταχυκαρδία και υπέρταση)
Βράδυ Α: Αγωγή Γενική 4, πολύ σημαντική αγωγή για τους αθλητές και αυτούς που έχουν φυσική καταπόνηση/σωματική εξάντληση. Η Αγωγή επικεντρώνεται στο πεπτικό σύστημα, το περιφερικό νευρικό σύστημα και τα επινεφρίδια
Βράδυ Β: Αγωγή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης για την απώλεια μυελίνωσης

Επιπλέον, για τους πονοκεφάλους έκανε την Αγωγή Γενική 1 και για την αρθρίτιδα ακολουθούσε την Αγωγή Τραυματολογία 10 στις αρθρώσεις που υπέφεραν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά την πρώτη εβδομάδα Αγωγών coMra®, η Cheryl:

 • Κοιμήθηκε όλη τη νύχτα για πρώτη φορά σε 10 χρόνια
 • Δεν είχε κανένα πόνο στο στομάχι για πρώτη φορά σε περίπου 7 χρόνια
 • Ήταν σε θέση να βγει έξω και να ασχοληθεί με την κηπουρική χωρίς πόνο ή πεσίματα
 • Έκανε δουλειές στην κουζίνα, χωρίς καρέκλα/στήριγμα

Εκείνη την περίοδο συμμετείχε ακόμη σε μία δοκιμή ενός φαρμάκου για την μείωση των υποτροπών. Ξεκίνησαν οι πονοκέφαλοι και άλλα σοβαρά συμπτώματα – φοβήθηκε και σταμάτησε την coMra® -, αλλά τα συμπτώματα επέμειναν και επιδεινώθηκαν

Ημέρα 15 – η Cheryl ξεκίνησε και πάλι με Θεραπείες-coMra®
Οι πονοκέφαλοι υποχώρησαν (αυξήθηκαν τα επίπεδα ενέργειας)

Ημέρα 34 – η Cheryl σταμάτησε όλα τα φάρμακα εκτός από τα φάρμακα για την υπέρταση και τη δοκιμή του φαρμάκου στην οποία συμμετείχε

Ημέρα 51:

 • Οι πονοκέφαλοι σταματούν άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα
 • Οι πόνοι στο στομάχι επίσης εξαφανίζονται πολύ γρήγορα μετά τη θεραπεία
 • Η Αρθρίτιδα και το πρήξιμο στο δεξί χέρι επίσης εξαφανίστηκαν και επανέκτησε πλήρη κίνηση ξανά
 • Σταμάτησε να χρησιμοποιεί μπαστούνι 2 εβδομάδες πριν όταν έβγαινε για ψώνια
 • Η έκκριση χολής από τη χοληδόχο κύστη μειώθηκε κατά 30 μονάδες

Ημέρα 97:

 • Είναι σε θέση να διαχειριστεί τις υψηλές θερμοκρασίες των θερινών μηνών
 • Οι πονοκέφαλοι έχουν πλέον σταματήσει
 • Δεν υπάρχει υπερβολική κόπωση
 • Δεν νιώθει καμία μυϊκή αδυναμία

Συνοπτικά, η βελτίωση της κατάστασής της συνεχιζόταν αυξητικά, αν και είχε αρκετές υποτροπές μέσα σε αυτούς τους πρώτους 3 μήνες. Ενθαρρύνουμε πάντα τους ασθενείς να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ με το θεραπευτικό τους πρωτόκολλο, γιατί έτσι κάθε υποτροπή γίνεται μικρότερη σε χρονική διάρκεια και μειώνεται σε ένταση. Γενικά, όλη η συμπτωματολογία «μικραίνει» και χρειάζεται δέσμευση και επιμονή από τον ασθενή να μην σταματήσει τις θεραπείες όταν υποτροπιάζει.

1 χρόνος και 4 μήνες – Η Cheryl συνέχισε καθημερινές θεραπείες με περιόδους ανάπαυσης 1 εβδομάδας:

 • Έκκριση χολής από τη χοληδόχο κύστη σε φυσιολογικά επίπεδα για πρώτη φορά από το 2003
 • Σάκχαρο, Χοληστερόλη, Βιταμίνη D, Φώσφορο, Αρτηριακή Πίεση – όλα μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα
 • Έχασε βάρος – δεν λαχταρούσε γλυκά
 • Καμία κόπωση, είναι σε θέση να εργαστεί με πλήρη απασχόληση
 • Ξεκίνησε Pilates και Yoga

2 χρόνια 6 μήνες
Η Cheryl συνέχισε ένα μειωμένο πρωτόκολλο αγωγών με τις Γενικές 2, 4 και 5 σε καθημερινή βάση, αλλά με μεγαλύτερα διαστήματα ανάπαυλας πλέον:

 • Οι πονοκέφαλοι δεν έχουν επιστρέψει
 • Κάποιες φορές ο πόνος επέστρεφε και τότε έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή (Αμυτριπτυλίνη)
 • Σε περιπτώσεις εξάρσεων πόνου, έκανε περισσότερες αγωγές έως ότου επανέφερε την κατάσταση στην κανονική της λειτουργία – συνήθως μετά από 2 ημέρες
 • Δεν υπέφερε από καμία λοίμωξη (κρυολόγημα, γρίπη, ή γαστρεντερικές μολύνσεις, κλπ) για πάνω από 2 χρόνια, ενώ ήταν επιρρεπής σε πολλές μολύνσεις στο παρελθόν

Για τους σκοπούς του άρθρου, πρόσφατα επικοινωνήσαμε μαζί της για να δούμε πώς είναι στην υγεία της. Μας έστειλε ένα μεγάλο μέιλ, στο οποίο μας ανέφερε ότι είναι γενικότερα σε πολύ καλή υγεία. Συγκεκριμένα, μας είπε πως:

 • Νιώθει δυνατή
 • Δεν υπάρχουν κούραση, άγχος, πονοκέφαλοι, διαταραχές ομιλίας, προβλήματα στο στομάχι
 • Υπάρχει βελτίωση στα αποτελέσματα των ψυχολογικών και νοητικών της τεστ
 • Υπάρχει συντονισμός ματιού και χεριού
 • Όλες οι αιματολογικές της εξετάσεις είναι φυσιολογικές
 • Εξακολουθεί να υποφέρει το ένα της πόδι και υπάρχει κώφωση στο αριστερό αυτί

ΑΓΩΓΕΣ Θεραπείας-coMra®
Τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί ένα μειωμένο πρωτόκολλο αγωγών. Κάνει μόνο την Γενική 3 το πρωί και την Γενική 5 το βράδυ.
Όπως μας έγραψε και στο e-mail της, η Cheryl έχει πλέον μια δραστήρια ζωή, ξυπνάει το πρωί στις 6.30 και μετακινείται με τα πόδια για το 90% της ημέρας της και τελειώνει περίπου γύρω στις 17.30. 🙂

Συγκεκριμένα, μας έγραψε:
…Τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι με πλήρη απασχόληση. Κάνω μαθήματα μαγειρικής σε παιδιά με Αυτισμό και Σύνδρομο Άσπεργκερ. Είμαστε σήμερα σε αναζήτηση χώρου για την επέκταση της επιχείρησης λόγω αυξημένης ζήτησης και επίσης ανοίγουμε μία κουζίνα παραγωγής. Έτσι, θα μπορώ να δημιουργήσω και το περιβάλλον στο οποίο αυτά τα άτομα θα είναι σε θέση να έρθουν να εργαστούν καθημερινά, να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, να κερδίζουν χρήματα και μια αίσθηση της αξίας τους. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν στο σπίτι για όλη την ενήλικη ζωή τους, επειδή δεν είναι γενικά αποδεκτοί από την κοινωνία…

Η Cheryl, η οποία δυσκολευόταν ακόμη και να ολοκληρώσει το πλύσιμο των πιάτων, όπως μας είχε δηλώσει η ίδια, σήμερα λόγω της Θεραπείας-coMra® είναι σε θέση να οργανώσει μια ολόκληρη επιχείρηση!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εξ’ όσων γνωρίζουμε, η χρήση μη επεμβατικών βιοδιεγερτικών θεραπειών δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ΣΚΠ. Το 2003, μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων από το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Λέιζερ του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Łódź, ανέφερε ποικίλα θεραπευτικά οφέλη των χαμηλής έντασης Λέιζερ στους ασθενείς με ΣΚΠ [2,3]. Έχουν αναφερθεί αναλγητικά αποτελέσματα (ανακούφιση πόνου) και βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Η βασική έρευνα ωστόσο, στηρίζει σθεναρά τις θεραπευτικές ικανότητες των χαμηλής έντασης Λέιζερ για διάφορες νευροεκφυλιστικές παθήσεις [4,5,6,7]. Η Φωτοβιοτροποποίηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει φλεγμονώδεις αγγελιοφόρους μεσολαβητές σε μοντέλα ΣΚΠ [8].

Αυτό το περιστατικό έδειξε ότι η Θεραπεία-coMra® είναι μία αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία του πόνου και άλλων συμπτωμάτων σε άτομα με ταχέως εξελισσόμενη υποτροπιάζουσα διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε τον Αντιπρόσωπο της Radiant Life Technologies® στην Νότια Αφρική, κο Charles Mitchley, ο οποίος ήταν στο πλευρό της Cheryl όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, φυσικά και ευχαριστούμε θερμά την ίδια για την προθυμία της να κρατάει αρχείο γι αυτή τη μελέτη, το οποίο και μας διέθεσε.

ΠΗΓΕΣ
[1] Βικιπαίδεια. 2016. Πολλαπλή Σκλήρυνση [τροποποίηση 14/01/16]. Διαθέσιμο εδώ: Πολλαπλή Σκλήρυνση
[2] Peszynski-Drews, C., et al. 2003. Laser biostimulation of patients suffering from multiple sclerosis in respect to the biological influence of laser light. Paper read at Laser Technology VII: Applications of Lasers, 97 (October 6, 2003); doi:10.1117/12.520611. Διαθέσιμο εδώ: SPIE vol 5229 Lasers in Medicine
[3] Gruszczyńska, D.K. 2010. Laser Treatment for Multiple Sclerosis. The Warsaw voice, June 17, 2010. Διαθέσιμο εδώ: Laser Treatment to MS.
[4] Naeser, M.A., et al. 2011. Potential for Transcranial Laser or LED Therapy to Treat Stroke, Traumatic Brain Injury, and Neurodegenerative Disease. Photomedicine and Laser Surgery. July 2011, 29(7): 443-446. doi:10.1089/pho.2011.9908. Διαθέσιμο εδώ: Photomedicine and Laser Surgery
[5] Huang, Y.-Y., et al. 2010. Low-Level Laser Therapy in Stroke and Central Nervous System. In Handbook of Photonics for Biomedical Science, edited by V.V. Tuchin, 717-737. Boca Raton, FL: CRC Press.
[6] Anders, J.J. 2009. The potential of light therapy for central nervous system injury and disease. Photomedicine and Laser Surgery no. 27 (3):379-380. doi: 10.1089/pho.2009.0053. Διαθέσιμο εδώ: Photomedicine and Laser Surgery
[7] Hashmi, J.T., et al. 2010. Role of Low-Level Laser Therapy in Neurorehabilitation. PM&R no. 2 (12, Supplement):S292-S305. doi: 10.1016/j.pmrj.2010.10.013. Διαθέσιμο εδώ: PMR Journal
[8] Muili, K.A., et al. 2012. Amelioration of experimental autoimmune encephalomyelitis in C57BL/6 mice by photobiomodulation induced by 670 nm light. PLoS One no. 7 (1):e30655. doi: 10.1371/journal.pone.0030655. Διαθέσιμο εδώ: PLOS One Abstract

Προσεγγίστε την Αλλεργική Ρινίτιδα αλλιώς!

Η αλλεργική ρινίτιδα (μαζί με το βρογχικό άσθμα) είναι η συνηθέστερη αλλεργική πάθηση «τύπου Ι» που μας φέρνει με τον ερχομό της η Άνοιξη και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.

Αρχικά, ας δούμε τί είναι γενικά οι αλλεργίες! Οι αλλεργίες είναι μια «ανώμαλη» αντίδραση του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αβλαβείς (αλλεργιογόνα) και μπορεί να εισέλθουν στο σώμα με την εισπνοή, την κατάποση ή την επαφή στο δέρμα. Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αναγνωρίσει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ κάποιο ΑΚΙΝΔΥΝΟ στοιχείο του περιβάλλοντος σαν βλαβερό, και προσπαθήσει να το καταπολεμήσει – στρέφεται δηλαδή εναντίον του ίδιου του οργανισμού προκαλώντας αυτοάνοσες παθήσεις. Σε αυτά τα νοσήματα ανήκουν σοβαρές παθήσεις, όπως η νόσος του Crohn, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος. Όμως, αυτοάνοσες παθήσεις θεωρούνται και οι αλλεργίες, οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζουν εποχικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αλλεργιογόνο εκλαμβάνεται ως βλαβερό, και το ανοσοποιητικό παράγει ουσίες που τελικά αντιδρούν επί των διαφόρων οργάνων-στόχων, π.χ. τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες κλπ.

Τα πλέον σημαντικά αλλεργιογόνα της Άνοιξης είναι οι γύρεις και κατά δεύτερο λόγο τα ακάρεα της σκόνης, οι τροφές και τα δηλητήρια σφηκών και μελισσών.
Ο κύριος ιατρικός τρόπος αντιμετώπισης της αλλεργικής ρινίτιδας είναι φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται επιλέγονται με βάση το είδος των συμπτωμάτων του ασθενή και τη βαρύτητά τους και χορηγούνται από το στόμα, ή είναι σε ενέσιμη μορφή, σε σταγόνες, ή και έμπλαστρα. Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση αντιμετωπίζει μόνο τα συμπτώματα και με την προσέγγιση αυτή το άτομο θα πρέπει να συνεχίζει να παίρνει φάρμακα για να καταστείλει τα συμπτώματα για το υπόλοιπο της ζωής του ή να μάθει να ζει με αυτά.

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να ταλαιπωρείστε από αλλεργικές παθήσεις – όπως αλλεργική ρινίτιδα, η Θεραπεία-coMra® προσφέρει μία εναλλακτική θεραπευτική λύση. Οι 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες:
1. Χαμηλής Έντασης Λέιζερ
2. Φωτοθεραπεία
3. Χαμηλής Έντασης Υπέρηχος, και
4. Μαγνητικό πεδίο

έχουν ξεχωριστά επιδείξει ευεργετικά αποτελέσματα στην αναπαραγωγή των κυττάρων, φλεγμονές, ανακούφιση πόνου και την ανοσία στις ασθένειες, σε περιπτώσεις με πολύ διαφορετικές υποκείμενες παθολογίες. Όταν συνδυάζονται δε μαζί, έχουμε ανακαλύψει ότι το σύνολο/αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του.

Ο μηχανισμός δράσης της Φωτοθεραπείας, είναι πολύπλοκος. Μειώνει την ικανότητα των δενδριτικών κυττάρων να παρουσιάσουν αντιγόνα, διεγείρει την απόπτωση των κυττάρων του ανοσοποιητικού, και αναστέλλει τη σύνθεση και απελευθέρωση του προφλεγμονώδους μεσολαβητή από διάφορους τύπους κυττάρων – όλα πολύ σημαντικά για τους αλλεργικούς ασθενείς. Με άλλα λόγια, η Φωτοθεραπεία ανακουφίζει από δακρύρροια, καταρροή και φτέρνισμα, ενώ το κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, θεωρείται ότι καταστέλλει τη λειτουργία των κυττάρων που απελευθερώνουν ισταμίνη, οδηγώντας στη μείωση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα. Για τη συγκεκριμένη αγωγή (ενδορρινική φωτοθεραπεία), χρησιμοποιείται η Κεφαλή DeltaProbe, η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για τις κοιλότητες του σώματος.

Το Χαμηλής Έντασης Λέιζερ και το Μαγνητικό Πεδίο ενεργοποιούν τα κυτταρικά ένζυμα τα οποία έχουν συνήθως εξαντληθεί ή μετουσιωθεί σε περιοχές με φλεγμονή λόγω της υποξίας (έλλειψης οξυγόνου) και της οξέωσης, με αποτέλεσμα να επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό. Αυτή η αυξημένη λειτουργία του κυττάρου οδηγεί σε σημαντική ενίσχυση της αυτοεπούλωσης του οργανισμού μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποκατάστασης που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν. Η θεραπεία με Χαμηλής Έντασης Λέιζερ παρέχει την ενέργεια του φωτός σε συγκεκριμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων των ενδοβρογχικών ιστών, των τυμπανικών μεμβρανών, του αίματος και του δέρματος, δρώντας έτσι στοχευμένα για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας.

Ο Χαμηλής Έντασης Υπέρηχος αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της παραπάνω ενζυματικής δράσης στα κύτταρα, της ενδοκυτταρικής μαζικής μεταφοράς και άλλων βιοχημικών διεργασιών, μέσω μιας ασφαλούς μηχανικής διέγερσης.

Η Θεραπεία-coMra® είναι η μοναδική προσέγγιση παγκοσμίως, η οποία συνδυάζει και εφαρμόζει και τις 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, για άμεσα και μη τοξικά αποτελέσματα.
Η αγωγή της Θεραπείας-coMra® για την αλλεργική ρινίτιδα διαρκεί 12 λεπτά ημερησίως και είναι πανεύκολη στη χρήση και με σαφή απεικόνιση της εκτέλεσής της στον Οδηγό Χρήσης! 🙂

Πηγές
Leonard Bielory, MD, Complementary and alternative therapies for allergic rhinitis and conjunctivitis, Dec 18, 2014, PubMed, US National Library of Medicine

Tuma E, Rothenfusser S, Hartmann G, Wollenberg B. Identification of CD11c+ myeloid dentritic cells in adenoids and in nasal mucosa of patients with and without allergies. Laryngorhinootologie.2002 Aug;81(8):580-5.

2007 Elsevier, Ultraviolet light phototherapy for allergic rhinitis, Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology 87 (2007) 58–65

Επιλογή Πρωταθλητών!

H Τσέχα αθλήτρια Denisa Barešová δεν χρειάζεται συστάσεις σε όσους ασχολούνται με το άθλημα Αερόμπικ. Έχει κατακτήσει 1 Παγκόσμιο χρυσό, 3 Πανευρωπαϊκά και 5 Εθνικά Πρωταθλήματα στο Άθλημα Αεροβικής! Είναι εκπαιδεύτρια NTC, προσωπική γυμνάστρια και αθλητικό μοντέλο φυσικής αγωγής.

Η Vlaďka Barešová, μητέρα της Denisa και επαγγελματίας εκπαιδεύτρια και προπονήτρια στο άθλημα Αεροβικής, επέλεξε τη Θεραπεία-coMra® για την προετοιμασία της Denisa για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικού Αερόμπικ το 2012 και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της:

«Eίχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη θεραπεία-coMra® και το Delta Λέιζερ κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της κόρης μου, την οποία προπονούσα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικού Aerobics 2012. Συμπεριλάβαμε τη θεραπεία-coMra® στο πρόγραμμά μας 3 μήνες πριν το πρωτάθλημα για τρεις βασικούς λόγους:

 • Θέλαμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της πιο απαιτητικής και πιεστικής φάσης της προπόνησης πριν τον αγώνα και κυρίως λόγω μίας μονοπυρήνωσης που είχε περάσει η Denisa ένα χρόνο πριν και δεν είχε ακόμη πλήρως ανακάμψει
 • Είχε ένα πόνο στο γόνατο ο οποίος την ταλαιπωρούσε για λίγους μήνες και παρ’ όλο που η Denisa πέρασε από διαδικασίες αποκατάστασης, δεν γινόταν καλά
 • Θέλαμε να δοκιμάσουμε τις θετικές επιδράσεις της θεραπείας-coMra® κατά του στρες, για να αποκτήσει η Denisa την απαιτούμενη ψυχική ισορροπία πριν τους αγώνες

Με βάση την εμπειρία μου με τη θεραπεία-coMra®, είμαι σίγουρη ότι η Θεραπεία-coMra® θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη, αποκατάσταση ή/και στην επίτευξη και διατήρηση κορυφαίας αθλητικής κατάστασης σε κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη αθλητή.»

Η γενικότερη λειτουργία της Θεραπείας-coMra® στον οργανισμό εξηγείται αναλυτικά εδώ, στην ιστοσελίδα μας (δείτε τα άλλα τμήματα του μενού). Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των χαμηλής έντασης λέιζερ (LLLT – Low Level Laser Therapy) στον αθλητισμό έχουν διαπιστωθεί πολλά χρόνια πριν. Το νοσοκομείο Surugadai Nihon University Hospital (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής) στο Τόκυο της Ιαπωνίας, χρησιμοποιεί τη μέθοδο LLLT σε αθλητικές κακώσεις από το 1990, με καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπήρχαν ελάχιστα άρθρα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της μεθόδου LLLT για αθλητικούς τραυματισμούς, ο στόχος της επιστημονικής αυτής μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου LLLT στους αθλητικούς τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ήταν ότι η LLLT είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για αθλητικές κακώσεις – τα συμπεράσματα έχουν δημοσιευθεί στην «US National Library of Medicine» (δείτε reference στο τέλος του άρθρου).

Η Θεραπεία-coMra® είναι η μετεξέλιξη της LLLT, δεδομένου ότι εκτός από χαμηλής έντασης λέιζερ, έχει επιπλέον 3 ακτινοβολίες: χαμηλής έντασης υπέρηχο, φωτοθεραπεία και μαγνητικό πεδίο. Τα βασικά αποτελέσματα της εφαρμογής της Θεραπείας-coMra® σε έναν αθλητή, είναι τα παρακάτω:

 • Καλύτερη απόδοση: λιγότερη μυϊκή κόπωση, καλύτερη δυνατότητα αντιστάθμισης της έλλειψης οξυγόνου, περισσότερη δύναμη
 • Αύξηση της μυϊκής απόδοσης και καθυστέρηση της κόπωσης των μυών
 • Ταχύτερη ανάκτηση δυνάμεων μετά την προπόνηση ή και μεταξύ προπόνησης και αγώνα
 • Μείωση πιθανοτήτων βλαβών και φλεγμονών στο σκελετό και τους μύες

Για περισσότερες πληροφορίες, περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και αν χρειαστεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 🙂

References:
Low level laser therapy for sports injuries – Morimoto Y1, Saito A, Tokuhashi Y.

Απαλλαγείτε από την Ονυχομυκητίαση για πάντα!

Η ονυχομυκητίαση είναι ένα συχνό πρόβλημα στα νύχια των ποδιών ή των χεριών και πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, ο κίνδυνος να προσβληθεί ένα ή περισσότερα νύχια – ειδικά στα πόδια – είναι αρκετά μεγάλος. Οι λοιμώξεις αυτές (μυκητιάσεις) δημιουργούν πάχυνση των νυχιών, δυσχρωμία ή/και ονυχόλυση (αποκόλληση του νυχιού) και πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται για μήνες ή και χρόνια από μολύνσεις νυχιών.

Οι δύο κύριοι αγωγοί στην ανάπτυξη των μυκητών είναι η υγρασία και η αυξημένη θερμοκρασία. Επομένως οι αθλητές ή όσοι φορούν για πολύ ώρα κλειστά παπούτσια, οι άνθρωποι που βρέχουν συχνά τα χέρια τους (νοικοκυρές), ή έρχονται σε επαφή με επιφάνειες υψηλής θερμοκρασίας (άμμος το καλοκαίρι), είναι περισσότερο ευπαθείς σε ονυχομυκητιάσεις.

Οι ονυχομυκητιάσεις αντιμετωπίζονται με δύο διαφορετικούς τύπους φαρμακευτικών αγωγών – τοπικά (π.χ. λάκες) και δια στόματος (π.χ. αντιμυκητιασικά χάπια). Και οι δύο τρόποι έχουν χαμηλή έως μέτρια αποτελεσματικότητα. Σε αρχόμενες καταστάσεις χρησιμοποιούνται τοπικά αντιμυκητιασικά προϊόντα, αλλά ο ασθενής πρέπει με συνέπεια και επιμονή να ακολουθήσει θεραπεία για 3-6 μήνες και με ποσοστό υποτροπής έως και 50%. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται αντιμυκητιασικά χάπια για 6 ή 9 μήνες. Ωστόσο, πριν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής συνιστώνται αιματολογικές εξετάσεις και κατά τη διάρκεια της θεραπείας συνιστάται έλεγχος της ηπατικής λειτουργίας.

Φυσικά, η ονυχομυκητίαση μπορεί να αντιμετωπισθεί ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ με τη Θεραπεία-coMra®.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά ονυχομυκητίαση σε νύχι χεριού, η οποία θεραπεύτηκε ΠΛΗΡΩΣ μόνο με τη χρήση της Θεραπείας-coMra®. Το σχετικό πλήρες άρθρο βρίσκεται στα Αγγλικά στο blog της Radiant Life Technologies, RLT Blog. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την πρόοδο της θεραπευτικής αγωγής με τη Θεραπεία-coMra®.

Ονυχομυκητίαση

Πιο συγκεκριμένα, τις φωτογραφίες αυτές μας τις έστειλε ο Alexander, ο οποίος ζει στην Florida της Αμερικής και ξεκίνησε τη θεραπεία ονυχομυκητίασης με τη Θεραπεία-coMra® ακολουθώντας το πρωτόκολλο Δερματολογία 3 από τον Οδηγό Χρήσης. Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνιστάται 2 φορές την ημέρα από 4 λεπτά τη φορά. Συνολικά, ο Alexander αφιέρωνε 8 λεπτά την ημέρα και χρειάστηκαν 5 μήνες για την πλήρη αποθεραπεία της ονυχομυκητίασης. Τις αγωγές τις έκανε με βάση το δικό του πρόγραμμα μέσα στην ημέρα.

Είναι πλέον γνωστό ότι πολλά δερματολογικά κέντρα χρησιμοποιούν ανάλογες μεθόδους με λέιζερ για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Άλλες μη επεμβατικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται επίσης από δερματολόγους/αφροδισιολόγους ιατρούς είναι η φωτοδυναμική θεραπεία, η ιοντοφόρεση και η θεραπεία βασισμένη σε υπερήχους.

Η Θεραπεία-coMra® είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες ΜΑΖΙ (Λέιζερ + Φωτοθεραπεία + Μαγνητικά Πεδία + Υπέρηχο) στη συσκευή Delta και γι αυτό το λόγο είναι τόσο αποτελεσματική. Από τις 4 διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα στα δερματολογικά κέντρα, η Θεραπεία-coMra® συνδυάζει τις 3 συν τα Μαγνητικά Πεδία σε ΜΙΑ συσκευή! Επίσης, η συσκευή Delta είναι η μοναδική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι από όλη την οικογένεια (βρέφη έως και ηλικιωμένους) συνδυάζοντας 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες, παρέχοντας έτσι μια οικονομική, αποτελεσματική και ασφαλή λύση για όλη την οικογένεια.

Αντιμετωπίστε τα κρεατάκια χωρίς επέμβαση!

Οι Αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι ευρύτερα γνωστές ως κρεατάκια. Η χειρουργική τους αφαίρεση (αδενοτομή) θεωρείται σχετικά ασφαλής και απλή, και ως εκ τούτου συνιστάται συχνά ως μια εύκολη λύση για Ωτορινολαρυγγολογικά (ΩΡΛ) προβλήματα στα παιδιά. Ωστόσο, τα κρεατάκια έχουν λειτουργικό λόγο ύπαρξης και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι «απλή» και σύντομης διάρκειας, δεν γίνεται όμως χωρίς άγχος ή/και συναισθηματικό τραύμα στα παιδιά. Έτσι, είναι συνετό να εξεταστεί από τους γονείς εάν η χειρουργική επέμβαση είναι πραγματικά απαραίτητη.

Πριν να μοιραστώ μαζί σας πώς μπορεί η Θεραπεία-coMra® να βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση, ας δούμε τι είναι τα κρεατάκια και ποιός είναι ο ρόλος τους. Οι γενικές αυτές πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα KidsHealth, αλλά παρόμοιες πληροφορίες και δεδομένα μπορείτε να αντλήσετε από πολλές αξιόπιστες ιατρικές πηγές, ή/και τον ίδιο το γιατρό σας.

Τα κρεατάκια αναπτύσσονται και αυξάνουν σε όγκο από την ηλικία των 3 έως και 8 ετών περίπου. Στη συνέχεια υποστρέφουν και συνήθως στην ηλικία των 10-12 ετών δεν υπάρχουν πλέον κρεατάκια. Σε αντίθεση με τις αμυγδαλές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος (ρινοφάρυγγα), τα κρεατάκια βρίσκονται στο πίσω μέρος της μύτης. Παρά τις διαφορετικές τους θέσεις, τα κρεατάκια είναι ουσιαστικά αμυγδαλές και διαδραματίζουν επίσης παρόμοιο ρόλο. Είναι λεμφικός ιστός που συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων – με λίγα λόγια προστατεύουν από τις μολύνσεις με την παγίδευση μικροβίων που εισέρχονται από το στόμα και τη μύτη.

Όταν το λεμφικό αυτό σύστημα προσπαθεί να καταπολεμήσει μία λοίμωξη, ο λεμφικός ιστός μπορεί να διογκωθεί προσωρινά. Ως αποτέλεσμα και λόγω της θέσης τους, τα κρεατάκια προκαλούν ρινική απόφραξη και πολλές φορές απόφραξη και της ευσταχιανής σάλπιγγας με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις αυτιών (οξεία μέση ωτίτιδα ή εκκριτική ωτίτιδα). Σε ηλικία 3-5 ετών, ο γιος μου είχε επαναλαμβονόμενες τέτοιες ωτίτιδες, οι οποίες μετά από ιατρικό έλεγχο διαγνώστηκε ότι προέρχονταν από τη διόγκωση των αδενοειδών εκβλαστήσεων.

Πώς μπορεί η Θεραπεία-coMra® να βοηθήσει στην αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης; Ένα από τα περιστατικά για το οποίο υπάρχει και σχετική συνέντευξη στο blog της Radiant Life Technologies RLT Blog είναι η απόδειξη για τα «θαυματουργά» (όπως τα αποκάλεσε ο γιατρός) αποτελέσματα της Θεραπείας-coMra® στα κρεατάκια.

Εν συντομία, το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά μία 5χρονη, η οποία ασθενούσε συνεχώς και είχε συσταθεί στους γονείς της από ειδικούς ΩΡΛ να προχωρήσουν σε αδενοτομή. Το μέγεθος των αδενοειδών εκβλαστήσεών της είχε κριθεί αρκετά μεγάλο και η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν στην Βουλγαρία τότε (2010) για τον καθορισμό του μεγέθους ήταν μέσω μιας συσκευής φωτός. Ο πατέρας της μικρής, Αλέξανδρος 32 ετών, ο οποίος ζει στη Σόφια Βουλγαρίας, ήταν διστακτικός να προβεί σε τέτοια επέμβαση και ξεκίνησε μαζί με τη γυναίκα του να ερευνά εις βάθος την ανάγκη επέμβασης και τι θα σήμαινε για την κόρη τους μια τέτοια απόφαση. Αποφάσισε να δοκιμάσει τη Θεραπεία-coMra® και όπως μας είπε, όταν επέστρεψε στον ΩΡΛ για την ίδια εξέταση καθορισμού του μεγέθους των αδενοειδών εκβλαστήσεων της κόρης του μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου της Θεραπείας-coMra®, ο γιατρός του είπε ότι το μέγεθoς των αδενοειδών εκβλαστήσεων είχε «ως εκ θαύματος» συρρικνωθεί και δεν υπήρχε ανάγκη επέμβασης.

Πρόσφατα, 5 χρόνια μετά το περιστατικό, επικοινωνήσαμε με τον Αλέξανδρο, ο οποίος μας είπε ότι δεν προχώρησε ποτέ στην αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων της κόρης του, εξακολούθησε να χρησιμοποιεί τη Θεραπεία-coMra® και η κόρη του είναι υγιέστατη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις αγωγές Ωτορυνολαρυγγολογικών περιστατικών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας coMra Hellas, κατεβάστε τον Οδηγό Χρήσης και διαβάστε το τμήμα «Ωτορινολαρυγγγολογία». 🙂

O Dr. Zlatev, MD μιλάει για τη Θεραπεία-coMra

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας-coMra® όπως μας τα περιγράφει ο Dr. Peycho Zlatev, MD

Ο Δρ Peycho Zlatev, MD είναι ιατρός με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας. Σε όλη του τη ζωή ασκούσε το επάγγελμα του ιατρού αμέσως μετά την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή. Μεγάλο σχολείο για εκείνον, όπως μας είπε, ήταν τότε όπου ως νέος Παθολόγος στο Dryanovo, έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά και να πάρει αποφάσεις εντελώς μόνος του στις νυχτερινές του βάρδιες. Για πάνω από δέκα χρόνια ήταν επικεφαλής της Καρδιαγγειακής Μονάδας μεγάλου Εθνικού Θεραπευτικού Ιδρύματος στην Bankia της Βουλγαρίας με δυναμικότητα 105 κλινών και περιστατικά εγκεφαλικών επεισοδίων, εμφραγμάτων, υπέρτασης κ.α.

Εκεί άρχισε να ενδιαφέρεται και για άλλες μεθόδους, όπως φυσικοθεραπεία και βελονισμό, και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μερικούς από τους καλύτερους και κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Βουλγαρίας στους τομείς αυτούς, αλλά και να δοκιμάσει τις εκάστοτε μεθόδους και συσκευές.

Το 2000 αντιμετώπισε ο ίδιος ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν ανακάλυψε ότι ο μεσοσπονδύλιος δίσκος μεταξύ L4 και L5 είχε συνθλιβεί εντελώς. Μετά βίας μπορούσε να περπατήσει και λόγω έλλειψης της νεύρωσης οι μύες του αριστερού του ποδιού είχαν ατροφήσει, με αποτέλεσμα το πόδι του να είχε λεπτύνει. Οι γιατροί του συνέστησαν χειρουργική επέμβαση, αλλά υπήρχε πολύ υψηλό ποσοστό αποτυχίας – περίπου 50% – και κινδύνου παράλυσης, οπότε είπε όχι. Έκανε όλα τα είδη φυσικοθεραπείας, χωρίς αποτέλεσμα. Ένας φίλος του κορυφαίος ειδικός της Βουλγαρίας στα “μαλακά» λέιζερς, τον έπεισε να τα δοκιμάσει. Είδε βελτίωση περίπου 50%, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια κι έπαιρνε ισχυρά παυσίπονα.

Αργότερα το 2010, ήρθε σε επαφή με την Θεραπεία-coMra® και τη συσκευή Delta Λέιζερ. Όπως μοιράστηκε μαζί μας, κατά τη διάρκεια της πρώτης αγωγής με τη Θεραπεία-coMra® αποκοιμήθηκε από την ανακούφιση του πόνου και δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Συνέχισε τις αγωγές και μετά από μόλις λίγες ημέρες μπορούσε πλέον να κοιμάται τα βράδια χωρίς φάρμακα και σύντομα τα πόδια του άρχισαν να βελτιώνονται. Συνειδητοποίησε ότι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα, αυτή η νέα θεραπευτική μέθοδος δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες που είχε δοκιμάσει. Μετά από μερικούς μήνες σταμάτησε να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του, και αργότερα ακόμη και το μούδιασμα στο αριστερό του πόδι, το οποίο ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα κατά την οδήγηση, μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ως αποτέλεσμα, μετά από 8 μήνες προσωπικής του εμπειρίας με τη Θεραπεία-coMra® και έχοντας δει θεαματικά αποτελέσματα στον ίδιο, αποφάσισε να ενσωματώσει τη Θεραπεία-coMra® στο ιατρείο του για την θεραπεία των ασθενών του. Από τότε, έχει αντιμετωπίσει και θεραπεύσει πολλά περιστατικά με τη συσκευή Delta Λέιζερ, τρία από τα οποία μοιράζεται μαζί μας σε αυτό το video. 🙂

Απολαύστε τον μοναδικό Βουλγάρικο τρόπο αφήγησης του Dr. Zlatev!